green-header
News image

„ДСК УА” АД уведомява инвеститорите, че считано от 02.01.2013 г. функциите на инвестиционен консултант на договорните фондове се изпълняват единствено от Ясен Иванов

Ясен Иванов е завършил специалност „Финанси” в Университета за Национално и Световно Стопанство степен бакалавър през 2005 г. и степен магистър през 2008 г. През септември 2011 г. придобива квалификация от Института за сертифицирани Финансови Анализатори (CFA Institute). От месец януари 2007 г. Ясен Иванов е Специалист по финансови инструменти и пазари в Управляващо Дружество „ДСК Управление на Активи” АД. През месец юни 2007 г. заема длъжността „Портфолио Мениджър”, а от месец януари 2008 г. е и Инвестиционен Консултант. От месец март 2009 г. Ясен Иванов е ръководител отдел „Управление на портфейли” и инвестиционен консултант. През периода м. август 2005 г. – м. декември 2006 г. е работил като анализатор в отдел Корпоративно Банкиране в „Българска Пощенска Банка” АД. 

Инвеститорите трябва да имат предвид, че стойността  на дяловете на фондовете и доходът от тях могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и те поемат риска да не възстановят инвестицията си в пълен размер. Преди вземането на окончателно инвестиционно решение е препоръчително инвеститорите да се запознаят с Проспекта и с Основният информационен документ на съответния фонд. Документите са на български език и са достъпни на интернет страницата на УД „ДСК Управление на активи” АД (dskam.bg), като при поискване могат да бъдат получени безплатно на хартиен носител в офиса на Управляващото дружество или в офисите на „Банка ДСК”, определени за точка на дистрибуция, всеки работен ден в рамките на работното им време.