green-header

Новини

News image

Изпълнителният директор на ДСК „Управление на активи” АД влезе в ръководството на Европейската асоциация на управляващите дружества

Изпълнителният директор на ДСК „Управление на активи” АД  и Председател на Управителния съвет на Българската асоциация на управляващите дружества Петко Кръстев бе избран за член на Борда на директорите на Европейската асоциация на управляващите дружества EFAMA. Номинацията му бе гласувана по време на годишното общо събрание на европейската асоциация, проведено в Амстердам миналия петък, 21 юни.
 
Участниците избраха нов президент и вицепрезидент на EFAMA. Това са французинът Кристиан Дарня, главен изпълнителен директор на БНП Париба Асет Мениджмънт и Александър Шиндлер, изпълнителен директор на немското управляващо дружество Юнион Асет Мениджмънт Холдинг АГ.
 
Европейската асоциация на управляващите дружества е сдружение на националните структури, като се допускат и корпоративни членове. Сумарно активите, които управляват представените в нея дружества възлизат на 14 трилиона евро.