green-header
Управление на активи Банка ДСК

„ДСК Стабилност – Европейски акции“ реализира доходност в размер на 8.45%

На 18 декември 2020 г. приключи „ограничения период“ от дейността на фонд „ДСК Стабилност – Европейски акции“. Фондът реализира доходност в размер на 8.45%, на база изменението в нетната стойност на дял от последния работен ден на предходния “отворен период” (изчислена към 29.02.2016 г. и обявена на 01.03.2016 г.) до края на „ограничения период“ (изчислена към 18.12.2020 г. и обявена на 21.12.2020 г.).
 Фондът предлага на инвеститорите възможност за определено ниво на защита на стойността на инвестираните средства при задържане на инвестицията през „ограничения период“ и в същото време възможност за реализиране на доход при покачване на индекс/индекси на акции на европейски компании. С оглед постигане на инвестиционните цели на „ДСК Стабилност - Европейски акции“, дейността на Фонда има цикличен характер. Всеки инвестиционният цикъл включва „отворен период“ и „ограничен период“.
От 21 декември 2020 г. до 14 февруари 2021 г. (включително) тече новият „отворен период“ от дейността на Фонда. Съгласно Тарифата на Банка ДСК (дистрибутор на Фонда), през този период инвеститорите не дължат такси при покупка на дялове и при обратно изкупуване на дялове. Новият “ограничен период” ще бъде с продължителност около 5 години.

Инвеститорите трябва да имат предвид, че стойността  на дяловете на фондовете и доходът от тях могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и те поемат риска да не възстановят инвестицията си в пълен размер. Преди вземането на окончателно инвестиционно решение е препоръчително инвеститорите да се запознаят с Проспекта и с Основният информационен документ на съответния фонд. Документите са на български език и са достъпни на интернет страницата на УД „ДСК Управление на активи” АД (dskam.bg), като при поискване могат да бъдат получени безплатно на хартиен носител в офиса на Управляващото дружество или в офисите на „Банка ДСК”, определени за точка на дистрибуция, всеки работен ден в рамките на работното им време.